“Ajakirjanduses on siin olnud väga palju erinevaid spekulatsioone. Ma arvan, et need ongi pigem spekulatsioonid olnud, kui, et nendel oleks mingisugune tõetera taga olnud. Mina usun küll, et Edgar Savisaar on linnapea ka järgmistel aastatel,” ütles Vitsut Delfile.

Teistest ametikohtadest Vitsut esialgu rääkida ei soovinud. “Ma arvan, et me leidsime optimaalse lahenduse. Nii nagu ka Peeter Kreitzberg on öelnud, et meil oli päris mitu erinevat varianti ja lõpuks me leidsime sellise variandi, mis peaks olema vastuvõetav mõlemale poolele.”

Vitsuti hinnangul peaks kogu lepinguga rahul olema mõlemad pooled, sest kahe nädala jooksul sai kõik küsimused nii programmis, juhtimises kui ka ametikohtades väga põhjalikult läbi arutatud.

“Läbirääkimised möödusid meeldivas õhkkonnas. Ma olen osalenud päris mitmetel läbirääkimistel. Mul on võrdlusmoment olemas ka teiste läbirääkimistega. Ma ütleks, et sotsidega on see olnud seni kõige konstruktiivsem,” lisas Vitsut.

Vitsut prognoosis, et kui mõlemad juhtorganid täna läbirääkimiste tulemusi toetavad, siis homme kirjutatakse koalitsioonilepingule alla.