See, et Tallinna endine abilinnapea, praegune volikogu esimees Toomas Vitsut (Keskerakond) tööl relva kannab, on kolleegide sõnul juba ammu avalik saladus, kirjutab SL Õhtuleht.

“Ma ei käi iga päev relvaga ringi. See on mul siis kaasas, kui lähen õhtul laskma,” kinnitab Vitsut. Ta ütleb, et relva kandmisel on väga täpsed eeskirjad, millest ta ka rangelt kinni peab.

Kehakultuuriharidusega Vitsutile on laskmine juba ammune hobi ja kirg. “Olen nende asjade vastu väga pikalt huvi tundnud. Üks minu hobisid oli kaua aega karate. Tundsin huvi eriüksuste, nende väljaõppe ja relvastuse vastu. Olen osalenud ka ühe Eesti eriüksuse valiku ja koolitusprintsiipide väljatöötamisel ehk juhtinud seda töögruppi.”

Vitsuti endine kolleeg, reformierakondlasest abilinnapea Peep Aaviksoo teab, et ta käib, tukk põues. “Ju inimesel oli põhjust sellega käia. Minu arust on tegemist suhteliselt rahumeelse inimesega ning mulle see probleeme ei tekitanud,” lausub ta.

Tallinna ametist lahkuv linnapea Tõnis Palts kommenteeris Vitsuti relvakandmist nii: “Ma ei usu seda. See on nii tobe, et tõsi olla!”