Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen tõstis täna Keskerakonna esimehe kandidaatideks Enn Eesmaa ja Vitsuti. Eesmaa loobus kandideerimast, Vitsut lubas aga selle peale mõelda ja esmaspäeval otsustada.

"Ma ei ole oma seisukohti muutunud, toetan endiselt Simsonit, aga võtan mõtlemisaega, et mõelda, kui palju mu kandidatuur aitaks Simsonit toetada," ütles Vitsut.

Viimasel ajal on aktiviseerunud Keskerakonna esimehekandidaatide väljapakkumine. Näiteks pakuti esimehe kohale Jaanus Karilaidi, kes ka nõustus kandideerima, samuti Mailis Repsi, kes loobus.

Vitsuti sõnul ongi selle kongressi eel kandidaatide ülesseadmine erakonna juhtorganitesse tavapärasest aktiiivsem, sest inimestel on ilmselt lootust muutusteks.

Teiseks on tema sõnul ülesseadmistel varjatud tagamaad. "Võib-olla mõnda inimest seatakse nalja pärast, teist, et ta vastaskandidaadi hääli võtaks," ütles Vitsut.

Ka Vitsut mõtleb selle peale, kelle hääli ta kandideerides ära võtaks. "Kui ma oma kandideerimisega saan Kadri Simsonit toetada, siis kandideerin," ütles Vitsut.