Viru maakohus on viimase kahe kuu jooksul jäänud ilma kahest kohtunikust, kes on jäänud vahele altkäemaksuga või keda kahtlustatakse altkäemaksu nõudmises. Detsembri algul kinni võetud Mihhail Komtšatnikov on juba süüdi mõistetud, üleeile kinni peetud Jüri Sakkart võeti täna vahi alla, vahendavad ERR Uudised “Aktuaalset kaamerat”.

Sakkartit, kelle suhtes on esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmises ja riigisaladuse lekitamises, on seostatud kõmuliste kohtuprotsessidega. Viru Maakohtu esimees Pavel Gontšarov ütles, et tegelikult jagab kohtuasju arvutiprogramm ja ta isegi ei tea, millega Sakkart täpsemalt tegeles.

“Ühes asjas on juba süüdimõistev otsus ja kui see langetatakse ka teises, siis on õiguskaitseorganid oma tööga hästi hakkama saanud ja nende jaoks, kes räägivad, et lihtsam on osta kohtunik kui advokaat, see võimalus kaob,” ütles Gontšarov.

Riigisaladus, mille lekitamises Sakkartit kahtlustatakse, on Gontšarovi arvates tõenäoliselt seotud jälitustoimingutega, kuna muu salajase valdkonnaga kohtunikud tavaliselt kokku ei puutu.