Viru jalaväepataljoni aastapäeva pidustused on sel aastal jaotatud kolmele päevale.

Eile osales Viru pataljoni isikkoosseis traditsioonilisel jalgsirännakul mööda Vabadussõja lahingupaiku ja mälestusmärke Sillamäelt Utriale.

Täna rivistub pataljon Jõhvi keskväljakule, kus ergutatakse tublimaid kaitseväelasi ja töötajaid, seejärel toimub pidulik lõunasöök isikkoosseisule ning Viru jalaväepataljoni ülema vastuvõtt koostööpartneritele.

Reedeks on kutsutud Jõhvi linnaku ning sealsete vormikandjatega tutvuma Ida-Viru maakonna lasteaedade lapsed ning koolide õpilased.

„Meie peole on tänavu kutsutud praktiliselt kõik, sellest ka ürituste mitmekesisus. Pataljoni pere ühine rännak kohtades, kus meie eelkäija teiste kaitseväe üksuste kõrval tegi Vabadussõjas ajalugu, aitas meie ühtsuse tugevnemisele.

Täna näitame ennast Jõhvi linnarahvale ning täname meie partnereid ning tublimaid teenistujaid. Reedel aga ootame külla pea kuussada last ja noort maakonna haridusasutustest, et tutvustada neile meie elu,“ ütles Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann.

Viru jalaväepataljoni sünnipäev on 6. detsembril 1917, kui kapten Hendrik Vahtramäe asus Rakveres formeerima 4. Eesti polku.

Üksus taastati 22. mail 1992 Jõhvis. Pataljon kuulub 1. jalaväebrigaadi koosseisu ning valmistab ette reservväelasi jalaväepataljonidele.