"Terve nädal kestnud taktikaliste ülesannete täitmine tuli sõduritel välja väga hästi ning ka täna oli tuli täpne. Võin öelda, et meie suurtükiväelased on igati professionaalsed ja võrdväärsed partnerid samuti laskmistel osalenud Briti liitlastele," ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Arbo Probal.

Õppusega Turmtuli viimistlesid nii suurtükiväepataljonis ajateenistust läbivad sõdurid kui ka tegevväelased lahinguülesannete täitmiseks vajalikke oskusi ja teadmisi. Harjutamisel keskenduti samadele ülesannetele, mida suurtükiväelastel tuleb täita ka õppusel Kevadtorm: positsioonide hõivamine, kaitse ja vahetamine, tuleülesannete täitmine ning varude täiendamine. Kokku osales õppusel ligi 300 kaitseväelast.

Täna toimunud lahinglaskmistel harjutasid suurtükiväelased tuleülesannete täitmist 155-millimeetristest haubitsatest FH-70. Laskmistel osales ka liitlaste lahingugrupi suurtükiväeüksus, kes lasid liikursuurtükkidest AS90.

Suurtükiväepataljoni ülesanne on toetada 1. jalaväebrigaadi lahingüksuste tegevust kaudtulega. Pataljoni põhirelvaks on Saksamaa-Inglismaa-Itaalia ühisprojektina toodetud 155-millimeetrine haubits FH-70.