Reiljani kaitsja Aivar Pilve sõnul ei nähtu nendest jutuajamistest, et ehitusettevõtja Toomas Annus annaks Reiljanile vastuteene ja jutt on korterist, mille on broneerinud endine rahvaliidu peasekretär Lea Kiivit, kirjutab aripaev.ee.

Reiljan nimetas prokuratuuri kohtus esitatud süüdistusi alusetuteks ja suisa pahatahtlikuks, sest kõned ei tõesta kõrvalise abi osutamist.

Prokuratuuri jälitustegevuse käigus lindistatud telefonikõned 2004. aasta novembris näitavad, et Reiljan ja Annus rääkisid esmalt Tallinnas Pärnu maanteel asuvast korterist. Reiljan helistas Annusele ja teatas, et käis kortereid vaatamas ja informeeris Annust broneeringust.

Kõnesalvestiste järgi helistas Annus mõni aeg pärast eelmist kõnet Merko töötajale ja rääkis samast Pärnu maantee korterist. Annus teatas töötajale, et tema tuttava sõnul on korter broneeritud endisele rahvaliidu peasekretärile Lea Kiivitile.

Salvestiste järgi helistasid Annus ja Reiljan novembris veel kord, aga siis teatas viimane, et tunneb huvi Rävala puiestee korterite vastu, mille kasuks hiljem otsustatigi. Telefonikõnes küsis Reiljan, kas sinna korterisse saab ehitada ka sauna ja kamina. Selle kõne ajal aga viibis Reiljan koos veel ühe isikuga, kelle initsiatiiv oli juurdeehituse kohta küsida. Prokurör Laura Feldmanise sõnul tõestavad kõned, et tehingute tingimuseks oli ka endisele põllumajandusministrile Ester Tuiksoole korter võimaldada.