Süüdistuse kohaselt kuritarvitas Semjonov oma ametiseisundit, kui lubas firma elevaatorites hoiul olnud ning riigi julgeolekureservi kuuluvat vilja tarvitada AS Rakvere Viljasalv majanduslikes huvides, teatas Delfile kaitsepolitsei pressiesindaja.

AS-ga Eesti Viljasalv sõlmitud hoiulepingu tingimusi rikkunud AS Rakvere Viljasalv tegevuse tõttu on käesoleval ajal puudu 736 tonni riigi julgeolekureservi kuuluvat nisu ning 13307 tonni rukist ning sellega on põhjustatud AS-le Eesti Viljasalv rahaline kahju summas 27 miljonit krooni.

Neljapäeval taotles uurija kohtult luba Semjonovi vahi all pidamise tähtaja pikendamiseks. Ida-Viru maakohtus rahuldas uurija taotluse ja andis loa ametiseisundi kuritarvitamises süüdistatavat Vladimir Semjonovit kuni 19. juunini vahi all hoida.

AS Rakvere Viljasalve direktor Vladimir Semjonov on tunnistanud, et tema süül on kaduma läinud suur osa riigi julgeolekuvaru teraviljast.

Semjonov esitas AS Eesti Viljasalve juhatuse liikmele Ago Sootsile avalduse, milles teatas, et kaduma on läinud ligi kolmandik firma ladudes hoiul olnud riigi toiduteravilja julgeolekuvarust ehk ligi 13 000 tonni.