Esmase informatsiooni põhjal on Rakvere Viljasalvest suureulatusliku teravilja riisumisega seotud Rakvere Viljasalve juhtkonda kuulunud Vladimir Semjonov ja Jüri Semjonov ning ja Sergei ja Vassili Karakai, teatas Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressinõunik Ramon Loik.

Rakvere Viljasalve direktor Vladimir Semjonov tunnistas teisipäeval, et tema süül on kadunud ligi kolmandik riigi teravilja julgeolekuvarudest ehk väidetavalt ligi 13 000 tonni.

Jüri Semjonov (sündinud 1979) on Vladimir Semjonovi (s 1956) poeg, ütles Delfile Ramon Loik. Rakvere Viljasalve direktori asetäitja Sergei Karakai (s 1966) on Vassili Karakai (s 1940) poeg.

Semjonovid ja Karakaid on Eesti Keskerakonna liikmed alates 2001. aasta sügisest ja kuulusid Lääne-Virumaa osakonda. Ükski nimetatud isikutest pole erakonna tegevuses osalenud.

Eesti Keskerakonna poliitiline sekretär Küllo Arjakas kommenteeris, et “endastmõistetavalt ei ole Eesti Keskerakonnas kohta liikmetel, kelle kohta on esitamisel sedavõrd tõsised kriminaalsed süüdistused ja esimesel võimalusel arvatakse nad Keskerakonna liikmeskonnast välja.

Erakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatus koguneb reedel Rakveres juhtumit arutama.