Viljandimaal on kokku 37 kooli, s.h. lasteaed-algkoolid ja 30 lasteasutust. Tänane ehk lõplik osalejate arv streigis on 830 haridustöötajat, teatas Viljandimaa Haridustöötajate Liidu esimees Kaja Land.

Ühtegi streigiteemalist küsimust ega telefonikõnet ei ole saabunud Ämmuste koolist, Viiratsi algkoolist ja Viljandi Vaba Waldorfkoolist. Kõik teised Viljandi maakonna haridusasutused osalevad 1-3-päevalises streigis või väiksemate maakonna lastead-algkoolide puhul on saatnud oma kirjalikud
toetusavaldused.

Kirjalik toetus on ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist. Lasteaedest on olnud tagasihoidlikus positsioonis Suure-Jaani valla neli lasteaeda, Kolga-Jaani, Kõpu ja Mõisaküla lasteaiad. Sümpaatne on, et Viljandi maakonna neli lasteaeda on otsustanud korraldada 1-2-tunnise toetusstreigi ning et neli väikest lasteaeda on saatnud oma kirjaliku toetusavalduse.

Kõige suurema osalejate arvuga on streikimas Viljandi Carl Robert Jakobsoni nimeline gümnaasium - 80 õpetajat ja kõige väiksema streikijate arvuga on Kõo lasteaed, kus on streigikirjas viis  haridustöötajat, märkis Land.

Aktiivsed on olnud oma ettepanekute tegemisel ka Viljandi Ühendatud Kutseõppeasutuse töötajad. Viljandimaa Haridustöötajate Liit teeb nende ettepanekute alusel oma pöördumised vastavate instantside poole.

"Muidugi loeme need ette ka Viljandimaa haridustöötajate 7. märtsil kell 12 algaval kõnekoosolekul Viljandis Vabaduse platsil," lubas Land.