Esimene tulekahju oli 19. aprillil, kui Meleski lähedal põles veidi vähem kui kümme hektarit metsa. Viimase, reedel alanud põlengu said päästjad kontrolli alla esmaspäeval ning siis võttis tuli rohkem kui kümme hektarit metsa, kirjutas Sakala.

“Kahtlustame, et keegi käib seal süütamas,” ütles Viljandimaa päästeteenistuse direktori asetäitja Jüri Soovik. Päästjad on teinud põlengute kohta avalduse keskkonnainspektsioonile ja looduskaitsjad on süüdlase tabamiseks omakorda politsei poole pöördunud.

Kolga-Jaani päästekomando pealiku Kalev Pajumäe sõnul on süüdatud kolm kõrvuti asetsevat metsalanki. “See, et tuli oleks ise ühelt langilt teisele kandunud, on välistatud,” ütles ta. “Põlengualade servad puutuvad omavahel kokku, kuid süüdatud on endisest põlengukohast hoopis kaugemal.”

Esimese, 19. aprillil alanud metsatulekahju kustutamiseks kulus kolm päeva, sest tuli oli jõudnud turbapinnasesse. Järgmine tulekahju oli Meleski lähedal 2. mail, kui põles kulu. Tuli jõudis majadele ohtlikult lähedale, kuid õnneks suudeti sellele piir panna. Süütaja tegutsemist hakkasid päästjad kahtlustama 5. mail, kui põles kaks hektarit riigimetsa. “Seekord oli tuli süüdatud kolmes kohas,” ütles Soovik. “Siis tegime ka keskkonnainspektsioonile avalduse.”

6. mail oli Meleski lähedal süüdatud kulu, kuid selle kustutasid tuletõrjujad enne, kui tuli metsa jõudis.