AS-i Eesti Talleks tütarfirma ET Viljandi töötajad otsustasid tunniajalise streigi korraldamise kasuks peale läbirääkimiste ebaõnnestumist ja taotlevad palga tõstmist ning allkirja kollektiivlepingule.

ET Viljandi AS-i tegevdirektori Peeter Karpa kui tööandja esindaja, ametiühingu usaldusisiku Raivo Volmeri ja riikliku lepitaja Leonard Tammiku kohtumine teisipäeval kollektiivlepingu sõlmimise asjus ei andnud oodatud tulemust.

Hüdrosilindreid valmistava ET Viljandi töötajate tunniajane hoiatusstreik algab esmaspäeval kell 12.

Eesti transpordi- ja teetöötajate ametiühing (ETTA) saatis laupäeval firma töötajatele toetuskirja, milles avaldas nende streigiplaanidele toetust.

"Me mõistame, et streik on töötajatele alati viimane samm oma õiguste kaitsel," ütles ETTA esimees Vahur Soikmets BNS-ile. "Kui tööandja pole enam kui poole aasta jooksul soostunud sõlmima kollektiivlepingut ja maksab kvalifitseeritud töötajatele jätkuvalt naeruväärset 1250-kroonist minimaalpalka, on hoiatusstreik igati õigustatud," lisas Soikmets.

Soikmetsa sõnul on ETTA nõus Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Raivo Paavo sõnadega, mille järgi tähendab streik, et ettevõttes on midagi valesti.