Eesti Päevaleht kirjutas täna, et purjus Loodus hüüdis Paabeli esinemise ajal "Ajage rohkem möla!" enne seda, kui nende sekka lavale hüppas ning luba küsimata kontrabassi mängima hakkas. Agasild ronis aga lavale ja hakkas muusikutele laval pirukaid suhu toppima.

Viljandi korraldab 2015. aastal rahvusvahelisi Hansapäevi ning selle tutvustamiseks saadeti Herfordi linna delegatsioon. "Lugedes seda, mis ja kuidas seda tehti, on piinlik ja kahetsusväärne. Leian, et volikogu esimees Loodus ja abilinnapea Agasild on oluliselt kahjustanud Viljandi linna mainet ning kahe aasta pärast toimuva suursündmuse ettevalmistust," kommenteeris Länts.

Samuti on tema sõnul kummastav lugeda osade linnajuhtide ütelusi olukorra pehmendamiseks stiilis "sai pisut müratud". "Kuivõrd tegemist oli töölähetusega ning meedias kirjeldatu põhjal toimus laamendamine otse Viljandi linna tutvustaval alal kontserdi ajal, on rumal ja lapsik väita, et selle ajal ei esindatud Viljandi linna. Oluline on meeles pidada, et seda tehti maksumaksja raha eest ning see polnud puhkuse- ega lõbureis," lisas Länts.

Viljandi linnavalitsuse keskerakondlasest liige Helmut Hallemaa aga oli lugu kommenteerides palju tagasihoidlikum, sest pole oma sõnul Päevalehe artiklit põhjalikult läbi lugenud ning ei soovinud seetõttu asja põhjalikumalt kommenteerida.

"Eks me kõik esindame kõik linna 24/7. Kahtlemata ei olda sellisel üritusel karske, vähemalt õlut pruugitakse," märkis ta hansapäevade kohta.

Hallemaa sõnul toimus täna hommikul Viljandi koalitsiooninõukogu istung, kus Loodus ja Agasild andsid Saksamaal toimunust ülevaate ja rääkisid, et vabandas bändiliikmete ees. Linnavolikogu esimees Looduse väljavahetamist ei arutatud ning hinnangut meeste käitumisele saavad valijad Hallemaa sõnul anda juba kahe kuu pärast kohalikel valimistel.