Saarepeedi kooli direktor Aivo Maalmeister kinnitas täna Delfile, et üks kooli 63-st õpilasest tõepoolest ähvardas kaasõpilasi, kuid ei soostunud õpilase privaatsuse säästmiseks täpsemaid detaile avaldada.

„Ma ei tahaks põhinedes lapse turvalisusele rohkem infot jagada. Intsident tõesti oli ja politsei praegu tegeleb sellega,“ rääkis Maalmeister.

Maalmeistri sõnul Saarepeedi koolis selliseid intsidente varem juhtunud ei ole ning tema teada pole keegi relvaga kooli pääsenud. Direktori kinnitusel võeti juhtumit täie tõsidusega.

„Vahejuhtumist teavitati lapsevanemaid ning võin kinnitada, et paanikat koolis ei ole,“ selgitas kooli direktor.

Maalmeister ei osanud veel kommenteerida, kas kaasõpilasi ähvardanud õpilasel oli ka ligipääs relvale või oli see lihtsalt ähvardus inspireerituna Viljandi koolitulistamisest.

Politsei- ja piirivalveamet keeldus täna juhtumi üksikasju täpsustamast, kuid kinnitas, et iga ähvardust võetakse täie tõsidusega.

„Viimastel päevadel on politsei saanud mitmeid teateid ohumärkidest kas sotsiaalmeedias või koolides. Oluline on tähele panna, et sarnaselt näiteks pommiähvardusega põhjustab ka koolitulistamine vahetult pärast toimunut mõtlematusest või pahatahtlikkusest sündinud juhtumeid. Näiteks hakatakse ähvardusi omavahel justkui naljategemiseks kordama või neid alusetult kellelgi omistama. Seetõttu ei ava politsei viimaste päevade juhtumeid detailsemalt. Oleme kõigi nende infokildude kontrollimist võtnud äärmise tõsidusega ning ühegi puhul pole kellelegi reaalset ohtu olnud. Oleme nendest juhtumitest rääkinud nii laste endi, nende vanemate kui ka koolide esindajatega,“ teatas Delfile PPA politseimajor Priit Pärkna.