Probleemi tuum seisneb selles, et täna laiub tagasihoidliku pumbamaja asemel, mis pidi minema lammutamisele, mõõtmetelt neli korda suurem betoonehitis - veetöötlusjaam, mis varustab ligi tuhande elanikuga Suurupi külas ümberkaudseid eramaju joogiveega ning puhastab reovett, vahendab ERR-i uudisteportaal "Pealtnägijat".

Maalahmakas aadressil Kasevälja tee 9 kuulub Kivibergi äiale, kinnisvaraärimees Jaan Suderile. 2008. aastal ostis Suder koos tütre Ingega sinna kaks maatükki - ühel neist elab turundusjuhi tööd tegev Inge Suder koos lastega majas, mida viimased kuus aastat on koduks pidanud ka Ando Kiviberg.

Teisest, märksa priskemast maatükist pidi saama Suderite pensionisammas, kus tulevikus näiteks kinnisvara arendada. Probleem oli aga selles, et keset maalappi asus omakorda veel kaks väiksemat kinnistut - Kasevälja tee 9a ja 9b -, millest ühel oli vallale kuuluv reoveepuhasti ja teisel vana pumbamaja, mis likvideeriti.

See, mis juhtus aga veidi hiljem kinnistu teises otsas, tõmbas Suderite vaatenurgast nende pensionisamba äriideele vee peale. Osana suurest Harku valla veetaristuprojektist ostis maatüki ära vallale kuuluv veeettevõte Strantum, kes kavandas sinna eurorahade toel veepuhastusjaama, mis tundus senisega võrreldes kolossaalne.

Refereeritud artikli täisteksti saab lugeda ERR-i uudisteportaalist.