Toomast oli riigikogus viimati selle koosseisu alguses 2015. aastal, siis samuti asendusliikmena, enne reformierakonna opositsiooni paiskamist. Vahepealsel perioodil töötas Toomast Põhja-Eesti regionaalhaigla palliatiivravi keskuse psühholoogina.

Toomast allkirjastas täna oma ametivande, mistõttu algasid ka tänasest tema töökohustused ning tänase seisuga peetakse ka palgaarvestust.

Eile oli riigikogu kevadise istungjärgu viimane istung, mistõttu on järgmine korraline kohtumine alles sügisel.

"Ma olen pikaajaliselt olnud poliitikaga seotud, suvel on minu tööülesanneteks tavapärased valijatega kohtumised ja ettevalimistused sügiseseks istungjärguks," vastas Toomast küsimusele, milliseid töökohustusi ta suvel täidab.

Hetkel puhkab Toomast veel nädalapäevad välismaal. "Minu praegune puhkus on välja teenitud eelmiselt töökohalt," lausus Toomast.

Ta ei osanud veel kommenteerida, millisesse komisjoni teda määratakse, sest see sõltub fraktsiooni otsusest. "Ise ma ei taha väliskomisjoni liikmeks saada, sest see ei ole seotud minu pädevustega, mulle sobiks paremini näiteks sotsiaalkomisjon," sõnas Toomast. Tema eelkäija Eerik-Niiles Kross töötas väliskomisjonis.