Ida prefektuuri pressiesindaja Helen Varese sõnul oli Tamsalu Veskites vilja puudujääk esialgu 327 tonni, kuid pärast seda, kui ostjad olemasoleva vilja ära viisid, selgus, et tegelik puudujääk on 362,72 tonni.

“Kahtlustatavaid praegusel hetkel veel ei ole ning pole ka teisi konkreetseid uurimistulemusi. Samas kriminaalmenetlus jätkub,” ütles Vares BNS-ile.

Vilja kadumine Tamsalu Veskitest tuli avalikuks aprilli alguses, kui AS-i Eesti Viljasalv nõukogu esimees Arvi Tupits esitas kaitsepolitseile vastavasisulise avalduse. Hiljem muutis prokuratuur uurimisalluvust ja andis juhtumi menetleda Ida prefektuurile.

Tupitsa sõnul avastati vilja puudujääk revisjoni käigus, tegemist oli riigi julgeolekureservi kuulunud viljaga, mis oli antud hoiustada Tamsalu Veskitele.

AS-i Tamsalu Veskid juhatuse liige Aadu Jaansoo on ajakirjandusele kinnitanud, et riigi teravilja kadumine ettevõttest ei vasta tõele, sest firmal pole vilja hoidmiseks elevaatoreidki.

Jaansoo kinnitas, et pankrotihaldurid müüsid ettevõtte territooriumil paiknevad riigile panditud elevaatorid mullu 17.jaanuaril 1,8 miljoni krooni eest OÜ-le Blonkvist.

Ta lisas, et OÜ Blonkvist omakorda müüs elevaatorid mullu 11. veebruaril 1,9 miljoni krooni eest AS-ile Tiigi Keskus.

“AS Tamsalu Veskid ei saa vastutada uute omanike tegude eest ega ole kursis, mida need viljaelevaatorid endas varjavad ja kas seal on puudujääke või mitte,” teatas Jaansoo.

Riigi teravilja julgeolekureservi halb olukord kerkis päevakorda märtsi keskel, kui AS-i Rakvere Viljasalv juhataja Vladimir Semjonov tunnistas, et tema firmast on kadunud 13 000 tonni riigi teravilja.

Kaitsepolitsei algatas selle juhtumi uurimiseks kriminaalasja ja praegu on seetõttu vahi all Semjonov ning koos temaga Rakvere Viljasalve juhatusse kuulunud Marti Kedder.