Reformierakonna Tallinna piirkonna juhatus ja fraktsioon otsustasid täna, et ei hääleta järgmisel Tallinna linnavolikogu istungil abilinnapea Liisa Pakosta umbusaldamise poolt ning Vilba ja Leinatamm teatasid ETAle, et kavatsevad hääletamisel juhinduda fraktsiooni otsusest.

“Kavatseme jätkuvalt hääletada kooskõlas Reformierakonna fraktsiooni ja juhatuse ühiste seisukohtadega,” märkisid Vilba ja Leinatamm oma avalduses.

Vilba sõnul ajendasid neid umbusaldusele alla kirjutama abilinnapea Pakosta möödalaskmised oma valitsemisalas. “Meie signaal oli oma valijatele see, et praeguse Tallinna võimukoalitsiooni hind on liiga kõrge,” ütles Vilba.

Leinatamm ja Vilba kirjutasid möödunud nädalal koos keskerakondlaste Aino Runge, Kalle Mihkelsi, Helle Kalda, Pavel Starostini, Elmar Sepa, Vilja Savisaare, Madis Martinsoni, Vladimir Panovi, Siiri Oviiri, Ain Allase, Liina Tõnissoni, Jaak Vihmandi, Ain Seppiku ja Tatjana Vassiljeva ning parteitu Leonid Tsingisseriga alla umbusaldusavaldusele Pakosta suhtes.

Linnavolikogu 17 liikme nimel umbusaldusavalduse üle andnud Koonderakonna fraktsiooni kuuluv keskerakondlane Elmar Sepp ütles umbusaldusavaldust tutvustades, et ei saa enam leppida saamatu ja ebakompetentse abilinnapea jätkamisega.

Tallinna linnavolikogu hakkab umbusaldusavaldust arutama 29. novembril.