Riigikogu liige Viktor Vassiljev, kes on varem silma paistnud väljaütlemistega, et vastutustundetute meestega lapsi saavad naised tuleks steriliseerida, esines kolmapäeval Nõmme Raadio saates "Lõunatund" ning arutles selle üle, kui sobilik on riigikokku koeri, väikelapsi ja vanureid kaasa võtta.

Saatejuhi küsimusele, miks on vaja lemmikloomade kaasavõtmist reguleerida, vastas Vassiljev, et loomi ja beebisid võetakse riigikokku kaasa. "Ma olen kaks korda näinud riigikogu saalis koera, olen näinud pisibeebisid, kellele tissi antakse," ütles Vassiljev.

"Millegipärast ei ole näinud ma ühtegi vanaema, sest kui vanaema ei saa üksi koju jätta, võiks ta ju ka tööle kaasa võtta, peaks ju vastav tuba olema, kus saab pamperseid vahetada. See näitab riigikogu liikmete kvaliteeti, kui neile peab ette kirjutama, et mis sobib ja mis ei sobi, et riigi kõige pühamasse paika mingi koerakrants kaasa vedada," lisas parlamendisaadik.

Riigikogu kantselei plaanib sissepääsu- ja turvakorra muudatustesse muuhulgas sisse kirjutada ka loomadega sisenemise keelu, mis on tekitanud paljude riigikogu liikmete seas vastuseisu.