"Mehaaniline viga on seotud elektriliste trafodega, mis on osa laeva jõusüsteemist," teatas firma avalike suhete esindaja Ian Jeffries Delfile.

Kuna elektrikud töötavad laeval ilmselt terve nädalavahetuse, siis on firma esindaja sõnutsi otsustatud kruiis katkestada.

"Kõiki külalisi on teavitatud täna varahommikul ja neile on pakutud võimalust jätkata reisi Bergenisse või pöörduda Tallinnast oma kodukohta Vikingu kulul," lisas firma esindaja.

Vikingu esindaja sõnul on selline viga äärmiselt ebatavaline ja külalised saavad oma raha tagasi, kui nad seda soovivad

"Praegusel hetkel ei ole veel tehtud otsust, mis puudutab tulevasi reise, kuid kui peaks toimuma mingisuguseid muudatusi meie marsuutidel, siis Vikingu klienditeenindus annab kõigile osapooltele sellest teada," lisas laevafirma esindaja.

Firma Viking Ocean Cruises poolt opereeritav sisuliselt uhiuuus Viking Stari laev on väidetavalt juba mitmendat päeva Tallinnas, kuna selle mootor ütles juba päevi tagasi üles.

Üks pardaolijatest võttis ühendust kruiisiuudiseid vahendava portaaliga cruiselawnews.com ja teatas, et laev kaotas mootoris võimsuse kolm päeva tagasi.

Anonüümseks jääda soovinud isik lisas, et reisijad on muutumas rahututeks ning paljud kurdavad, et peavad nüüd lõviosa oma 14-päevasest kruiisist veetma nüüd Tallinna, mitte Saksamaa ja Poola sadamates, kuhu laev oli teel.

Meeskond on külalistele vaid väidetavalt öelnud, et nad ootavad ühe laevaosa saabumist. Reisijatel on kästud võimalusel aga laevas püsida.