KGB tegevuse lõpetamist 2002. aastal uurinud riigikogu uurimiskomisjoni esimees Aimar Altosaar ütles riigikogus komisjoni lõpparuannet tutvustades, et Aasmäe juhitud 1991. aastal tegutsenud valitsuskomisjoni tegevus oli peaaegu täielikult dokumenteerimata, kirjutas Eesti Päevaleht.

Altosaar märkis, et komisjoni tegevust hindab tulemuslikuks ja positiivseks ainult Aasmäe ise. "Kahetsusväärselt on Aasmäe ainuke, kes on andnud komisjoni tegevusele täiesti positiivse hinnangu," ütles Altosaar. "Kõik teised on andnud pigem kriitilise hinnangul."

Aasmäe juhitud komisjon jättis Altosaare sõnul KGB arhiivide ülevõtmisel kõrvale palju pädevaid spetsialisti. Arhivaarid tõrjuti Altosaare väitel arhiivide ülevõtmisest eemale ja jäeti nende tähelepanu juhtimised tähelepanuta. Nii tehti Altosaare sõnul ka arhiivide ülevõtmisel palju vigu.

Riigikogu komisjon märkis oma tegevuse lõpparuandes, et Aasmäe juhitud KGB likvideerimise valitsuskomisjoni ülesanded, tegevus, juhtimine, aruandlus ja lõpetamine ei olnud reglementeeritud ühegi tolleaegse seaduse ega muu valitsuse tegevust korraldava õigusaktiga või valitsuse poolt välja antud normatiivaktiga.