Emakeelepäeva puhul korraldas Vikerraadio juba kuuendat aastat e-etteütluse võistluse, mis toimus neljas kategoorias: õpilased; täiskasvanud; filoloogid; muu emakeelega inimesed. Vikerraadio toimetusse jõudis 2910 e-etteütlust, kuid väga suure huvi tõttu ei pidanud serverikoormus vastu ja hulk töid kahjuks kohale ei jõudnud.

Kõige kiiremini ja korrektsemalt kirjutasid etteütluse Maarja Jalasto (täiskasvanute kategooria ja üldvõitja), Kais Allkivi (filoloogide kategooria), Merit Kraav (Tallinna Reaalkooli õpilane) ja Kristi Malmi (muu emakeelega).

Etteütlusi kontrollinud Martin Ehala ja Maris Jõksi sõnul näitavad tulemused, et tekst oli raskem kui eelmisel aastal, kuid tulemused on siiski väga head. "Paljudel olid väikesed vead, aga üldine eesti keele oskuse tase on väga hea," sõnas Ehala.

Siin etteütluse õige tekst koos koostajate kommentaaridega:

Kuidas peaksid sa (võib ka suure tähega), tuim inimeseloom, siin lumises põhjas (kindlasti väikese tähega, kuna ilmakaar), kus aastast aastasse õitseb viluses kaljuorus ilusa haisuga mürdike, aga kus Jüriöö (võib ka väikese tähega) ülestõusust ei leia kas või (uue reegli järgi võib ka kokku) ühtainumat viisakat pilti, mida perekonnaalbumisse (võib ka lahku) panna ja aeg-ajalt vaadata – (või mõttekriipsu asemel koma) kuidas peaksid sa oma ajalugu kirjutama? "Köhi, köhi pappi (kui "pappi" võetud vaimuliku tähenduses, võib ka selle ees koma olla)! (hüüumärk, kuna käsklause)" leelotas rehepapliku terrorirühmituse liider liitlasvägede baptistlikule kaplanile keset dekadentlikku Kirde-Euroopa ristisõda (kindlasti väikese tähega), mis ei jätnud kivi kivi peale.