Algselt oli e-etteütlus mõeldud toimuma ühekordse projektina, kuid praeguseks on sellest saanud traditsioon ja üks emakeelepäeva oodatumaid sündmusi ja 10 aasta jooksul on Vikerraadioni jõudnud ligi 30 000 etteütlust.

Täna kell 10.30 loeti raadioeetris ette etteütluse tekst. Kuulajail tuli tekst kirjutada veebilehele etteytlus.err.ee, valida kategooria ja täita kontaktandmed. Kõik osalejad kirjutasid sama teksti, kuid võitjad selguvad kategooriates eraldi.

Arvesse läksid enne kella 11 saabunud etteütlused ning tulemused selguvad "Uudis+" saate algul kell 12.15. Hiljem saab oma etteütlust ka uuesti näha.

Tänavu oli e-etteütlusel võimalik osaleda ka vaegkuuljatel: kell 10.30 oli ERR-i portaalis üleval video, kust saab etteütluse teksti lugeja huulilt lugeda.

Fotod etteütluse tegemisest olid oodatud aadressile viker@err.ee. Käsitsi kirjutatud etteütlusi sai tuua kella 11.30-ni raadiomaja valvelauda Tallinnas Gonsiori tänav 21, kella 11.10-ni võis saata oma käsitsi kirjutatu fotoga aadressile viker@err.ee.

Siinkohal lisame ka etteütluse õige kirjapildi:

Tänapäeval külastaks Tammsaare kui kuurortides käija igal juhul modernset spaakeskust, uurides pärast massaaži ka oma šedöövrite retseptsiooni 21. sajandi vargamäelikus tööühiskonnas.
Peas tohuvabohu, mekkis eksaminand heade mõtete linna kuulsaimas bistroos singi-juustu-küüslaugutäidisega bataati, silme ees lugemata hitt-teosed, ja unistas laenutustähtaegadeta raamatukogust.
Lavastuste sari „Sajandi lugu“ ühendab vastastikku teatreid, mis pakuvad peale vaba aja veetmise võimaluse ka pika kõlblikkusajaga vaimutoitu.
„Jannsen, Jakobson,“ ütles aasta tegijast noorkotkas vanalinlikus hoones toimunud väitlusel, „ei teadnud e-aabitsast ega e-koolist midagi, vaid veensid igameest, et rahvustunne, mis maitseb nagu rukkileib rõõsakoorevõiga, rajaneb kirjaoskusele/kirjaoskusel.“

Paralleelvõimalused:
* 21. sajandi / XXI sajandi
* singi-juustu-küüslaugutäidise / singi-juustu-küüslaugu täidise
* hitt-teosed / hittteosed
* rõõsakoorevõiga / rõõsa koore võiga
* iga meest / igameest