Linnavalitsus otsustas tänasel istungil toetada viie pealinna gümnaasiumi taotlust valida õppekeeleks vene keel ning esitas vastavasisulise otsuse eelnõu Tallinna Linnavolikogule. Linnavolikogu vaatab palve läbi 13. novembril.

Reapressist öeldi Delfile, et taotlejateks olid Tallinna Tõnismäe Reaalkool, Tallinna kesklinna vene gümnaasium, Haabersti vene gümnaasium, Linnamäe vene lütseum ja Tallinna Mustjõe gümnaasium. Nende koolide hoolekogud võtsid vastu otsuse taotleda luba kasutada põhilise õppekeelena vene keelt.

Taotluste esitajate sõnul on "spetsiaalsete õpikute ja adekvaatsete metoodikate puudumine mitte-emakeelseks aineõppeks, samuti õpetajate puudumine, kes valdaksid eesti keelt vajalikul tasemel, viinud selleni, et tundides õpilased ei omanda aine põhisisu ja parimal juhul õpitakse pähe vaid terminid. Tulemuseks on puudulikud ainealased teadmised ja ka eesti keele ebapiisav valdamine".

Reformierakond ei toeta Keskerakonna ettepanekut. Üleminek osalisele eestikeelsele õppele Tallinna vene koolides on olnud edukas, arvab Tallinna Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Õnne Pillak.

„Noorte tuleviku jaoks on oluline keelteoskus, seal hulgas kõrgtasemel eesti keele oskus, heal tasemel aineõpe. Need teadmised ja oskused loovad noortele parema konkurentsivõime tööturul nii Eestis kui kogu maailmas,“ ütles Pillak.

"Venekeelse gümnaasiumi üleminek eestikeelsele õppele on oluliseks sammuks kvaliteetse hariduse andmisel. Käesoleval aastal lõpetas esimene lend vene noori, kes on gümnaasiumiastmes õppides suurema osa aineid läbinud eesti keeles," lisas Pillak.