Fraktsiooni „Viimsilane“ esimees Märt Vooglaiu sõnul on kahetsusväärne, et 1,5 kuu jooksul on vallavalitsus tegelenud vaid poliitikaga sisulist tööd tegemata. Ebainimlikult on koheldud töötajaid, kes on jäänud uuele võimule jalgu ning jagatud on töökohti volikogu liikmetele. Tänaseks päevaks on Mari-Ann Kelami poolt juhitud 11 võimuliidu liikmest 5 volikogu liiget vallavalitsuse tütarettevõtetes tööl ja vallavolikogu aseesimehele on esimest korda Viimsi ajaloos määratud hüvitis.

Selleks, et võimuliit püsiks, tuli vallavanem Jan Treil ametist tagasi astuda, kuna IRL-i nimekirjas volikokku kandideerinud asendusliige Urmas Arumäe ei olnud volikogu esimehele umbusaldusavalduses esitatud süüdistustega nõus ja keeldus Pinnoneni umbusalduse poolt hääletama.

Viimsi volikogus on 21 liiget – 7 liiget kuuluvad Isamaa ja Res Publica liitu, 5 liiget Reformierakonda, 3 liiget Sotsiaaldemokraatlikku erakonda, 3 liiget valimisliitu Parteivaba Viimsi, 2 liiget Keskerakonda ning 1 liige valimisliitu Rannarahvas.

Hetkel on võimul IRL koos valimisliitudega omades 11 häält, Reformierakond, SDE ja Keskerakond on opositsioonis.