Kallas lahkub vallavanema kohalt, et minna riigikogu liikmeks, tema asemele tuleb vallavanemaks Laine Randjärv.

Kohe Viimsi Teataja esimesel lehel on laialt naeratav Kallas koos populaarse muusik Sissi Nylia Benitaga.

Teisel lehel on pikk intervjuu Kallasega, kus ta kiidab Viimsi arengut. "Viimsi vallas oli möödunud aasta üks õnnelik aasta," leidis Kallas.

Kolmandal leheküljel oli Kallas lausa kahe erineva pildi peal. Viiendal leheküljel võis tähelepanelik lehelugeja jälle ühe grupipildi pealt Kallase üles leida. Ka kuuendal leheküljel oli pilt inimestest, nende seas vallavanem Kallas.

Kui kätte jõuab seitsmes lehekülg, on ka seal Siim Kallas, seekord koos abikaasaga.

Viimsi valla sisekommunikatsiooni peaspetsialist Elis Mäeots kommenteeris, et vallavanem Kallase töökohustuste hulka käib ka valla esindamine ehk tema koordineerida on valla üldjuhtimine, valla arengu strateegiline planeerimine, arengukavad, finantsstrateegia, valla eelarve ning üldine valla esindamine.

"Kuna vallavanem lahkub ametist, tehti temaga ka lahkumisintervjuu. Kõikidel fotodel, välja arvatud intervjuu foto, mis on lehes kujutatud, esindab Siim Kallas Viimsi valda ja see ei ole kuidagi seotud riigikogu valimistega," teatas Mäeots.

Valimiste valvur Andrei Liimets kommenteeris, et valla eelarvest ehk maksumaksja arvelt rahastatavad teavituskanalid on mõeldud kohalike elanike teavitamiseks. Mis puudutab kandidaate ja valimisi, siis on tema sõnul paiguti üksjagu keeruline piiri tõmmata, kus lõpeb vajalik teavitus, kust algab valimiskampaania.

Hea valimistava sätestab muuhulgas: "Maksumaksja poolt ülal peetavad meediakanalid peavad olema võrdsetel tingimustel kättesaadavad kõigile valimistel osalevatele nimekirjadele ja üksikkandidaatidele."

Vallavalitsuse ligipääs veergudele on Liimetsa sõnul aga paratamatult soodustatud. "Seega on küsimus suuresti ka avaldatu proportsioonis ja asjakohasuses. Seitse vallavanemat kujutavat fotot valimiste eel ühes tema saavutusi kokku võtva intervjuuga kaldub selgelt kampaania poole. Tasub lisada, et Viimsi Teataja kohta oleme sarnaseid kaebusi saanud järjepanu ka eelmiste valimiste eel," kommenteeris Liimets.