Täpsemalt plaanitakse muuta Viimsi vallavolikogu 2013. aastal kinnitatud määrust, kus on paika pandud Viimsi vallavalitsuse liikmetele ja vallavanemale makstava tasu suurus ja maksmise kord.

Kui määrus jõustub, on vallavanema töötasu määraks 3840 eurot kuus senise 3200 euro asemel. Selle punkti alusel tõstetakse vallavanema palka 640 eurot.

Vallavalitsuse palgalise liikme (abivallavanema) kuupalgaks on uue määruse kohaselt 3072 eurot kuus, varasemalt jäi abivallavanemate palgaks ligikaudu 2500 eurot. Nii saavad abivallavanemad palgalisa 500 eurot.

Kokku on Viimsi vallavalitsuses neli abivallavanemat. Palgatõusud kokku koos sotsiaalmaksuga läheksid maksumaksjale maksma üle 3500 euro kuus.

Lisaks on seni veel kinnitamata määruses muudetud ja sõnastatud ka lisatasu määrade ja maksmise kohta vallavalitsuse liikmele, kes ei ole palgaline vallavalitsuse liige. Talle makstakse vallavalitsuse liikme täiendavate tööülesannete eest hüvitist 450 eurot kuus.

Määrus jõustub 1. septembril 2015.

Kolm kuud tööd ja palgatõus

Viimsi endine vallavanem ning praegune valla eelarve- ja arengukomisjoni liige Jan Trei täheldas, et tänane võimuliit, kes on valda juhtinud maikuust, võttis juulikuus kollektiivpuhkuse, olles sisulist tööd teinud vaid kolm kuud.

"Uus võimuliit on kokku kutsumas alles teist volikogu ning kohe hakatakse oma palku tõstma ning suurendama valitsemiskulusid," täheldas Trei, ja lisas, et lisaks loodi struktuuri neljas abivallavanema ametikoht, kellel sisulisi ülesandeid pole, kuid keda peab maksumaksja üleval pidama.

"Tõstsin eelarve- ja arengukomisjonis lärmi, et uus vallavalitsus peab kõigepealt tööd tegema ja ennast tõestama, mitte koheselt oma palku tõstma hakkama. Viimsi valitsemine hakkab meenutama juba Tallinna linnajuhtimist."

Reformierakonda kuuluv Viimsi vallavanem Alvar Ild ütles Delfile, et kõnealused küsimused leiavad tõepoolest käsitlemist Viimsi valla volikogu homsel koosolekul. "Neid koosoleku arutatavaid küsimusi saame kommenteerida juhul, kui need leiavad heakskiitmist volikogu poolt."

Maikuus valiti uus vallavanem

Viimsi vallavolikogu valis tänavu 27. mail toimunud korralisel istungil volikogu esimeheks Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Mailis Alti ning vallavanemaks Reformierakonna meeskonnas oleva Alvar Ildi.

Viimsi Vallavolikogu koalitsiooni moodustavad Eesti Reformierakond 5 mandaati, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 3 mandaati, Eesti Keskerakond 2 mandaati, Valimisliit Parteivaba Viimsi 3 mandaati ja Valimisliit Rannarahvas 1 mandaat.

Viimsi vallavalitsus teatas 22. mail, et vallavanem Jan Trei ja volikogu esimees Priit Robas esitasid tagasiastumisavalduse.

27. mail kirjutas Delfi, et tagasiastumine oli tingitud sisemistest vastuoludest Viimsi volikogus: võimukoalitsiooni kahe osapoole, Aarne Jõgimaa juhitud valimisliidu Parteivaba Viimsi ja valimisliit Rannarahva otsusest moodustada uus võimuliit Märt Vooglaiu juhitud opositsiooniga (Reformierakond, Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond).