Rännak algab Tallinnast, Paksu Margareta lähistel asuva Estonia katastroofis hukkunute mälestusmärgi „Katkenud liin“ juurest laupäeval kell 11. Retke avasõnad lausub EELK Tallinna praost Jaan Tammsalu. Tallinnast liigutakse jalgsi Viimsisse Püha Jaakobi kirikusse, mis on kõigi meres hukkunute mälestuskirikuks ning pääsenute tänu kirik. Teekonna pikkuseks on 13,5 kilomeetrit ja selle läbimiseks arvestatakse 3,5 tundi

See rännak on mõeldud merehaua leidnute mälestamiseks. Ent samas on see ka tänu nende eest, kes pääsesid eluga vabadusse 1944. aastal ja jäid ellu Estonia katastroofis. Mälestusrännakul osalemine vaba kõigile huvilistele ning tegu ei ole üksnes luterikiriku ettevõtmisega.

Korraldajate sõnul liigutakse Estonia katastroofis hukkunute mälestusmärgi juurest Tallinna Sadama terminalide eest läbi Kadriorgu Russalka juurde, edasi Piritale ja mööda mere kallast Meriväljale, kus ületatakse raudtee ja minnakse edasi Viimsi Jaakobi kirikusse Pringi külla.

Rännaku lõppedes toimub Viimsi Püha Jaakobi kiriku juures Estonia mälestus kivi juures küünalde süütamine ning algusega kell 15 mälestusjumalateenistus.

Kohaletulnud saadetakse saavad koduteele asuda orienteeruvalt kell 16.