Enne eilset Keskerakonna juhatuse koosolekut avaldas Olga Ivanova pettumust erakonna sisetülide osas. Ta väitis, et see avaldab halba mõju ka valijatele ning lisas, et tema piirkonnast on hakanud erakonnast lahkuma noored inimesed ning vene valija võtab toimuvat halvasti.

Uurides erakonna statistikat selgus, et sisetülid liikmeid oluliselt siiski ei kõiguta. "Viimasel juhatuse koosolekul võeti vastu 112 uut liiget ja see on täpselt kuu tagasi viimasest korralisest juhatusest," rääkis erakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

"Sellel aastal on kuni käesoleva hetkeni liitunud Keskerakonnaga 672 inimest. Omal soovil on lahkunud sellel aastal kuni käesoleva hetkeni 164 inimest ja siit ilmast lahkunud 153 inimest. Viimase kuu jooksul on omal soovil lahkunud 20 inimest. Vanuse ja rahvuse lõikes erakonna büroo arvestust ei pea, aga kui vaadata lihtsalt silmaga üle lahkujate nimesid, siis ei saa kindlasti väita, et tegemist on valdavalt venekeelsete lahkujatega," kinnitas Pukk.

Ivanova täpsustas üle, et loomulikult on liikmeid juurde tulnud. "Aga viimasel ajal on hakanud lahkuma noored inimesed. Tavaliselt tuleb meile läbi äriregistri info, et vanema generatsiooni inimene on meie hulgast lahkunud. Nüüd on omal soovil lahkunud 80ndatel aastatel sündinud liikmed. See ei ole meie jaoks tavaline. Võib tunduda, et kolm inimest päevas ei ole palju, aga ma olen mitu aastat olnud piirkonna juht ja mina sellist olukorda ei mäleta," sõnas ta.