Lahingus sidemehena osalenud Heino Rinde sõnul ei teeks ta ligi 70-aasta tagusesse minevikku vaadates midagi teisiti. "Kuulutati mobilisatsioon välja ja tuli Eestimaad kaitsma tulla," ütles Rinde Delfile. Midagi muud Rinde tol hetkel mõelda ei jõudnudki.

"Kui need Sinimägede lahingud hakkasid, siis ma mõtlesin, et küll see sõda on ikka kole," sõnas Rinde. "Üks vanem mees, kes oli juba kolm aastat sõjas olnud, ütles, et no niisuguseid lahinguid pole ma kolme aasta jooksul veel näinud."

Rindele mõjus kokkutulek üsna emotsionaalselt. Eriti läks veteranile südamesse lahinguseikade meenutamine. "Et ma siit eluga läbi tulin, oli minu õnneks. Ainult kiivrisse sain augu sisse, aga pea jäi terveks," ütles Rinde.

Kokkutulekule tulnud mereväe veterani Vello Raie sõnul oli tol hetkel lahingusse minek kohustus kodumaa vabaduse ees. Raie hinnangul on ka tänapäeva Eesti noorsool olemas vabaduse kui kohustuse tunnetus. Eriti kiidab Raie maanoorte aatelisust. "Nad teavad, et nad peavad kaitsma kas või oma peret, maja, maad - seda peab kaitsma. Muidu ei saa elada," ütles Raie tänasel veteranide kokkutulekul Delfile.

Ürituse külastajad Sirje ja Irma tulid Sinimägede kokkutulekule puhtast ajaloohuvist. Enim meeldisid huvilistele sõdurilaulud. "Lapsedki laulsid kaasa," ütles kokkutulekut külastanud Irma Delfile.