66-aastane Edgar Savisaar viimastel aastatel vaevelnud mitme terviseprobleemi käes. Kinnitamata andmetel sai ta suvel insuldi. Insuldi tunnusteks on ühe kehapoole nõrkus ehk halvatus. Sageli tunneb inimene, et käsi / jalg ei "kuula sõna", "ei ole enda omad", suunurk vajub viltu. Kõne võib olla pudistav või on raskusi õigete sõnade väljaütlemisel.

11. augustil andis Savisaar intervjuu Tallinna TV-le, kus Savisaarel oli samuti diktsioon väga halb ja parem suupool peaaegu ei liikunud. Kaamera oli paigutatud nii, et see võttis peamiselt Savisaare vasakut näopoolt.

11. juunil, kui Keskerakond valis presidendikandidaati, küsis Delfi temalt kommentaari. Siis rääkis Savisaar selgelt ja tema parem suupool töötas vabalt.
Kes tahab näha, milline on tavaline Savisaare kõne, võib vaadata tema kõnet Keskerakonna kongressil eelmise aasta novembris.

15. juulil toimus Lääne-Virumaal autoõnnetus, mille põhjustas Savisaare autojuht. Savisaar oli samuti autos, aga pääses Keskerakonna pressiesindaja sõnul vigastusteta.

Hoolimata vanusest ja tervisest pole Savisaar näidanud mingeid märke sellest, et ta kavatseks erakonna esimehe kohalt lahkuda. "Savisaar jääb Keskerakonna esimeheks," ütles Savisaar eile ja lubas jälle esimeheks kandideerida.

Kas tema järeltulija võiks olla Jaanus Karilaid, Kadri Simson, Jüri Ratas või Mailis Reps, küsiti Savisaarelt. "Minu arvates nendest, kellest te rääkisite, need on rohkem eilne päev, kes on oma parima juba andnud, mida nad on suutnud anda," ütles Savisaar.

Tema järeltulijaks võiks tema arvates olla Oudekki Loone või keegi teine.