Autode jaoks oli pandud üks liiklusmärk ja torbik, mis suunas sõidukeid eemale sõitma. "Aga töö toimus jalakäijate ülekäigurajast alates, paar sentimeetrit valgest joonest, kus inimesed oleksid pidanud saama kõndida," ütles pealnägija.

"Nad peavad looma endale turvatsooni, inimesed eemale juhatama. Isegi, kui on avariitöödega tegemist. Ma ei ole spetsialist, aga tean, et kõikidel masinatel on ohutsoonid. Väike vääratus ja õnnetus oleks tulnud. Karjääris või metsas peab olema ohutusala, kiiver peas, helkurvest peas, aga kas see on normaalne Tartu kesklinnas, kui on 1. september. Lapsed on tänavatel, kuidas oleks laps pidanud seal käituma? Ma ei tea," on lugeja nördinud.

Pealtnägija sõnul tõstis ekskavaator suuri, kohati kahemeetrise pindalaga asfaldi tükke üle kõnnitee, ühtegi hoiatavat silti jalakäijatele polnud. "Isegi, kui on liiv ja kruus koormaks, on masinad ikka ohtlikud. Mõlemalt poolt said inimesed läbi minna, üks väike vääratus ja.. "

Ehitustööde tõttu sõitis ekskavaator kõnniteel risti ette ülekäigurajale. "Pani ennast risti üle, inimesed olid sunnitud kaarega mööda käima ja töö käis samamoodi edasi." Nagu videost näha, oli mitmeid inimesi, kes pidid vales kohas üle tee minema, seades ohtu ennast ja teisi kaasliiklejaid.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool ütles Delfile, et Tartus Soola tänaval tegi AS-i Tartu Veevärk tellimusel torustiketöid OÜ Trassiehitus. "Täna hommikul hakkasid nad tööle ja hetkel peaksid käima seal asfalteerimistööd. Linnaga ei olnud liikluskorraldus kooskõlastatud."

Uurides, miks teeb firma ehitustööd Tartu kesklinnas ilma linnavalitsusega liikluskorraldust kooskõlastamata, vastas OÜ Trassiehituse juhatuse liige Allan Valgerist, et ta on teadlik probleemist ning probleemi tegeliku põhjuse tagamaad seisnevad ettevõttesisese kommunikatsioonihäirega. "Järsku tuli hommikul sõnum, et asfalteerima saab tulla ja "rong" hakkas nii kiiresti liikuma," kirjeldas Valgerist, miks ei jõutud linnavalitsusega liikluskorraldust kooskõlastada. Kuna esimese koolipäeva tõttu oli liiklus Tartu kesklinnas oluliselt tihedam kui tavapäevadel, tekkisid ummikud. Väidetavalt oli ka jalakäijatele liiklemine ümber suunatud, kuid arvestades ristmiku eripärasid, polnud seal suurt võimalust liiklejatele olukorra mugavamaks tegemiseks. "Selline kurb lugu," võttis Valgerist juhtunu kokku.