Avatud kalasadamate päev annab võimaluse tutvuda kalasadamates tehtava tööga ja luua kaluritega otsekontakt,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Igal perel võiks olla nii-öelda oma kalur, kelle käest otse värsket kodumaist kala osta.“

Sadamate programmid kestavad kella 8–14 ja nendega saab lähemalt tutvuda kodulehel www.avatudsadamad.ee. Pärnus Japsi kail toimuval esindusüritusel tervitab külastajaid maaeluminister Tarmo Tamm kell 11.

Avatud kalasadamate päevale registreerus kokku 23 sadamat. Igal sadamal on oma programm ja tegevust jätkub tervele perele. Sadamates on kohal kalateadlased, kalakokad; kohapeal saab osaleda käsitöö- ja õpitubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad, teadusteater ja õngekoolitused.

Pärnumaalt osalevad Pärnu Japsi kai, Sauga kaluriküla, Lindi ja Võiste sadamad. Harjumaalt Ristna, Leppneeme, Hara ja Tallinna Kalasadam. Hiiumaalt Salinõmme, Roograhu ja Tärkma; Läänemaalt Dirhami ja Puise; Peipsi piirkonnast Kolkja, Räpina ja Varnja; Saaremaa piirkonnast Nasva ja Ringsu; Virumaalt Toila, Võsu ja Eisma; Võrtsjärve äärest Jõesuu ja Oiu sadamad.

2018. aasta avatud kalasadamate päeva korraldavad Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus ning seda rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

2018. aasta avatud kalasadamate päev on kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Pildid Tallinna kalasadamast: