Informatsiooni Iskanderite paigutamise kohta Luugasse tegi mõjukale ajalehele Kommersant teatavaks Venemaa maavägede juhataja kindralpolkovnik Aleksandr Postinov.

Operatiiv-taktikalised raketid Iskander (NATO nimi SS-26 Stone) suudavad sõltuvalt mudelist lennata kuni 500 kilomeetri kaugusele (Iskander-E kuni 280 ja Iskander-M kuni 400 km). Sel moel saaksid Luuga all paiknevad Iskanderid hoida oma kontrolli alla praktiliselt kogu Balti ruumi.

Mõningatel andmetel võivad need kompleksid kanda ka tuumalõhkepäid, kuid ametlikult on see moodne relv täppislöökide andmiseks. Rakettidel on mitmeosaline, eralduv lõhkepea ning nad on mõeldud vaenulike raketisüsteemide, suurtükipatareide, õhutõrjekomplekside, komandopunktide, tsiviilinfrastruktuuride ja muude väikeste maapealsete sihtmärkide hävitamiseks.

Vene kaitseministeeriumis rõhutatakse, et otsus uusima relvastuse nihutamise kohta riigipiiridele ei ole kuidagi seotud Ameerika Ühendriikide kavaga paigutada Ida-Euroopasse oma raketitõrjesüsteemi elemente.

Iskanderid on juba korra saanud suure poliitikas instrumendiks ja tekitanud palju kõneainet – 5. novembril oma esimeses Föderaalkogule (parlamendi mõlemale kojale) peetud aastakõnes teatas president Dmitri Medvedev, et paigutab Kaliningradi enklaavi need raketikompleksid. Seda just vastuseks USA raketikilbile.