„Mulle meeldivad siinsed inimesed ja kultuur. Muusikud, sportlased, ettevõtjad ja töövõtjad. E-riik, avatud ja arenev kodanikuühiskond. See, et me ise teeme oma tuleviku,“ kirjutas riigipea sotaiaalmeedias. „Kirjuta mulle, miks Sinu arvates on Eestis hea elada ning hinda omakorda teiste ideid.“

„Üleskutse "100 Eesti eelist" eemärk on jagada üksteisega emotsioone ja mõelda selle üle, mis meil on hästi ja mille üle saab iga eestlane uhke olla,“ selgitas presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

Pert lisas, et avaldatud põhjused saavad erineval moel paljusid inspireerida, ka presidenti ennast, kui ta kirjutab kõnesid ja välismaal Eestit tutvustab.

Ka on Perti sõnul presidendi kantseleil töine läbikäimine Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS), mistõttu võivad heade inimeste head ideed tulevikus EASi projektide kaudu laiemat kõlapinda leida.

Välistatud pole nende ideede kasutamine EASi veetavas Eesti brändi siseriikliku turunduskontseptsioonis "Ma Armastan Eestimaad".

President Ilves on teinud Facebookis ka varem üleskutseid, näiteks kutsunud panema rinda kollast linti toetamaks Liibanonis röövitud jalgrattureid. Samuti aitas ta Facebookis kaasa valimisaktiivsuse tõstmisele viimastel valimistel, paludes inimestel pärast valimas käimist postitada oma Facebooki lehele "Mina olen juba valimas käinud, aga Sina?".

Pert meenutas, et president on varemgi kutsunud inimesi kodumaad puudutavates teemades sõna võtma. Koos Tartu Ülikooli Eetikakeskuse ja ajakirjaga Akadeemia kutsus ta ellu kirjatalgud ning hiljuti toimus Sõnaus, mis tõi aktiivsesse käibesse päris palju uusi sõnu.

Üleskutse „Miks on Eestis hea elada?“ on veebis üleval olnud kõigest loetud tunnid, kuid sellele on reageeritud aktiivselt ja positiivselt.

Kindlasti jäävad kõik head ideed alles ja neid saab lugeda nii presidendi koduleheküljelt kui ka Toomas Hendrik Ilvese Facebooki kontolt.