Ööl vastu kolmapäeva pöördus Soome kodanik Lauri Steinbach kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda, kuna oli jala ära löönud. Ta oli varba löönud vast lauda - varvas oli kõver ning tumelillat värvi.

Esimese asjana heideti talle registratuuris ette, et tal puudub Eesti ravikindlustus, milleta ei ole tal midagi seal teha. Lauri selgitas, et omab Soome ravikindlustust ja tasub arve kohapeal. "Ütlesin, et võin oma arve tasuda, selles ei olnud mingit probleemi. Pärast saan oma kindlustusfirmalt Soomes raha tagasi," selgitas Lauri Delfile.

Valvetöötajale kurtis Lauri oma muret ja küsis, mida peaks katkise varbaluu korral tegema. "Ta ei vastanud mulle ja jäi laua taga lihtsalt magama," pahandab Lauri.

Mitmekordse küsimise peale saabus nurga tagant valves olnud arst, kellele Lauri selgitas taaskord olukorda ja uuris, kas varbaga peab midagi ette võtma. Selle peale heitis arst taaskord ette ravikindlustuse puudumist, ütleb Lauri.

Ta osutas arstile, et igal Euroopa Liidu kodanikul on õigus arstiabile. Selle tõdemuse peale sai Lauri sõnul arst vihaseks ja hakkas provokatiivselt käituma. "Ta läks väga närvi ja hakkas mind sõimama, lükkas ukse lahti selliselt nagu oleks just suur sõda toimumas," rääkis Lauri. Videost on näha, et arst käratas: "Ei ole muud teha öösel kui möliseda siin; minuga ei ole mõtet möliseda siin."

Lauri väidab, et arsti soovitus oli minna apteeki ja osta tampoon, panna see varvaste vahele ja siduda varbad kinni. Soovitus jäi talle arusaamatuks ja selle peale kutsuti kohale ka turvamees. Lauri sõnas, et see ei ole normaalne ja adekvaatne käitumine arstide poolt.

"Kas Eestis ongi selline normaalne suhtumine? Vahet ei ole, kes sa oled, sots või paadialune, arstiabi peaks saama ju igaüks," ütles Lauri.

Haigla avalike suhete juht Kristi Tael ütles Delfile, et öösel EMOs aset leidnu on äärmiselt kahetsusväärne. "Osakonna juhataja doktor Kuido Nõmmega oleme patsiendiga vestelnud ja tema ees kolleegi käitumise pärast vabandanud. Kolleegi käitumine on olnud meditsiinitöötajale lubamatu," tõdes Tael. "Töötajatelt võetakse selgitused ja osakonnas viiakse läbi öösel aset leidnud sündmuse põhjalik arutelu."