Linnajuhtidele ja linna töötajatele palga maksmise sätestavad kaks erinevat määrust, mis mõlemad tulevad homsel linnavolikogu istungil arutusele. Linnajuhtide 13. kuupalga kohta on kirjas, et see makstakse välja „ilma linnavolikogu täiendava sellekohase otsuseta“. Linna töötajate kohta käiv määrus aga kirjutab, et töötajatele „võib“ maksta 13. kuupalka töövõime ja tervise taastamiseks. Erinevalt linnajuhtidest pole linna töötajatel seega mingit kindlust, et nad 13. kuupalka saama hakkavad.

Kõigile linna töötajatele 13. kuupalga maksmine tähendaks linna jaoks umbes kaheksa protsendi suurust palgafondi kasvu. Savisaar ise ei osanud täna linnavalitsuse pressikonverentsil öelda, kui palju kulub linna töötajatele 13. kuupalga maksmiseks raha. Samuti jättis ta vastuseta, kui paljud linna töötajad üldse hakkavad 13. kuupalka saama.

Raepress täpsustas täna õhtuks, et koos maksudega kulub nii linnajuhtide kui linna töötajate 13. kuupalga peale 2,68 miljonit eurot. Kuna Tallinna linnaeelarvest läheb palgakuludeks üle 100 miljoni euro, siis on raha 13. kuupalga maksmiseks vaid üsna vähestele ametnikele.

Linnavolikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni esimees Jaak Juske ei osanud öelda, kas kõigile linnatöötajatele 13. kuupalga maksmiseks on linnaeelarves ka raha tegelikult olemas. Ta arvas aga, et pigem pole kõigi jaoks raha, sest kui kõigile raha jätkuks, oleks ka määruses kirjas, et kõik saavad.

Kui aga kõigi jaoks raha pole, otsustab ülemus, kes 13. kuupalga saab. „Kes rohkem Keskerakonda kummardab, see saab,“ pakkus Juske.
IRLi fraktsiooni liige Urmas Mardi lausus, et vale on Savisaare väide, nagu saaksid 13. kuupalka kõik linna töötajad. Juhtkonna ja töötajate jaoks on kaks erinevat määrust, kus on kirjas erinevad reeglid 13. kuupalga saamiseks.

Ka tema ei osanud oletada, kui paljudele linna töötajatele 13. kuupalga maksmiseks tegelikult eelarves raha on. Ta meenutas, et linna eelarvet arutades oli suur tüli Nõmme linnaosa arhitekti pärast, sest see ametikoht taheti kulude kokkuhoiuks ära koondada. Seda õnnestus küll vältida. Mardi oli kindel, et kõigile linnatöötajatele 13. kuupalga maksmiseks vajalikku raha eelarves pole.

Ka Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillaku sõnul on ebaselge, kui paljud ametnikud hakkavad 13. kuupalka saama, sest see on asutuse juhtide otsustada. Võrreldes eelmise aastaga on aga linnavalitsuse ja linnavolikogu palgafondid suurenenud.

„Kui detsembris vastu võetud Tallinna linnaeelarvest on vahendeid linnajuhtide 13. palga jaoks puudu, küllap siis linnavalitsus leiab endale vajaliku lisaraha lisaeelarvega,“ ennustas Pillak.

Linnapea Savisaar pidas aga kogu linnajuhtide 13. palga temaatika käsitlemist järjekordseks Keskerakonna vastu suunatud kampaaniaks.