“Aeg on inimesed südalinna tagasi tuua. Mugavad liikumisteed Postimaja, Viru keskuse, Kaubamaja, Rävala ja Solarise vahel ning maitsekalt kujundatud jalakäijate ala saab Tallinna elanikele atraktiivseks tõmbenumbriks, mis toob nad igapäevaselt linna tagasi,” ütles Rävala Galerii arhitekt KOKO Arhitektid partner Andrus Kõresaar.

“Piirkonnas suureneb turvalisus, sest pärast tööpäeva kaasaegsetes kontorites ei jää südalinn tühjaks, vaid see saab kokkusaamiskohaks, kuhu inimesed tulevad linna eri nurkadest, et hästi aega veeta.”

Kompleksse arenduse eesmärk on tekitada Tallinnasse euroopalik atraktiivne keskus, kus inimestel on võimalik büroodes tööl käia ning pärast tööpäeva restoranides, meelelahutuskohtades, laste mänguväljakutel ja poodides kvaliteetselt aega veeta.

Südalinna läbivaks tuiksooneks kujuneb Estonia puiestee, mis hakkab olema senisest rohkem jalakäijate ja jalgratturite päralt. Samuti muutub jalakäijate tänavaks Rävala galerii ning Kaubamaja vahele jääv lõik, sest osa autoteedest suunatakse maa alla, et maapealne osa jääks suures osas jala liikujatele. Juurde tekib puude ja purskkaevuga väljak.

“Ligipääs autoga jääb endiselt alles ning muutub isegi mugavamaks, sest ainuüksi Rävala Galerii arendusega tekib ligi 500 valvega parkimiskohta nii autodele kui ka jalgratastele. Kogu piirkonda tuleb juurde üle 1000 parkimiskoha,” märkis Kõresaar.

Linnasüdame arendus algab juba sel aastal Rävala kvartali ettevalmistustöödega. Praeguse Rävala puiestee ja Estonia puiestee vahelisele alale kerkib kaht tänavat ühendav 70 000 m2 suuruse üldpinnaga Rävala Galerii, mis hõlmab endas ca 30 000 m2 teenindus- ja kaubanduspinda ning ligi 10 000 m2 büroopinda.

“Kaubanduse osakaal jääb Rävala Galeriis kolmandiku ümber, ent kogu piirkonna peale tuleb seda kokku 100 000 m2, mis toob ostlemisest huvitatud linlase ja turisti südalinna. Rävala Galeriis plaanivad kaupu pakkuma hakata mitu suurt ja seni Eestis puudu olnud jaeketti, seega võidab kaubanduspindade koondumisest südalinna tarbija, kelle jaoks on valik edaspidi veelgi laiem,” ütles Rävala Galerii arendust vedava Brave Capitali juhatuse liige Veljo Kuusk.

Rävala Galerii ehitustööd kestavad pärast tööde alustamist orienteeruvalt kaks aastat, arhitektuurilahendused ja projekti koostas KOKO Arhitektid. Südalinna keskuse projekteerimisse on kaasatud veel maailmas väga tuntud linnakeskuste projekteerija Benoy Londonist ja RStudio Göteborgist.

“Oluline on see, et südalinn ei jää tühjaks, vaid inimesed saavad seal tulevikus kvaliteetselt aega veeta, ostelda ja sõpradega kohtuda, ent ka kaasaegsel viisil tool käia: näiteks tulevad büroopindadele riietusruumi ja pesemisvõimalused neile, kes tahavad tööle jalgrattaga või jala tulla,” sõnas Kuusk. “Lisaks saab Postimajast Solariseni kuiva jalaga liikuda, sest kvartalid on loogiliselt ja jalakäijale ja jalgratturile sobivalt ühendatud.”

Rävala kvartali ehitustööde maksumus on ca 60 miljonit eurot.