Neli kuud peaminister Taavi Rõivase majandusnõunik olnud Ruta Arumäe kirjutas eile Postimehes väga kriitilise artikli sellest, kuidas Rõivase meeskonnas majanduspoliitikat tehakse. Arumäe sõnul oleks ta oodanud majanduspoliitika tegemisel rohkem läbi kaalumist ja analüüsi.

"Tegemist on väga suure üldistusega ja ma ei saa seda kinnitada," ütles Rõivas, kes lisas, et isegi, kui paar kuud riigi sektoris töötades on Arumäel mõnest otsusest teistsugune mulje jäänud, siis seda üldistada kogu avalikule sektorile on tema arvates natuke liiga palju.

Taavi Rõivas räägib videointervjuus ka kütuseaktsiisi tagamaadest: mida see tähendab transpordisektorile ja –tööstusele.

"Rõhutaks siiski, et iga-aastased aktsiisimuudatused tubaka- ja alkoholisektoris on küllalt tavapärased. Tõsi, kütuse puhul on sellest seni viimase kuu aasta jooksul hoidutud," ütles Rõivas.

Peaminister selgitas, et on kaks põhjust, miks viimase kuue aasta jooksul on hoidutud kütuseaktsiisi tõstmisest: majandussurutis ja naftahinna tõus.

"Riigi rahasse peavad need inimesed, kes riigi raha eest vastutavad - sealhulgas kõik valitsuse ministrid – võimalikult heaperemehelikult suhtuma ja vastutama selle eest, et riik ots otsaga kokku tuleks," kommenteeris Rõivas.

Vaata täpsemalt videost!