Delfi küsis peaminister Rõivaselt, kuidas ta suhtub sellesse, et korruptsioonis süüdi mõistetud ettevõtetel, nagu näiteks AS Merko Ehitus, on jätkuvalt võimalus seaduse järgi riigihangetest osa võtta.

Rõivase sõnul on Merko on Eesti ehitusturul väga arvestatav tegija ja aktsiaseltsi tegevuse piiramine hangetel mitteosalemisega oleks löök, mis mõjutaks sadu inimesi.

"Ma siiski usun, et Merko, mis on börsiettevõttena väga paljude erinevate isikute omandis ja mis on väga arvestatav osa Eesti majandusest, tegevus ühemõtteliselt lõpetada, oleks väga suur hoop, ja ma ei usu, et see tegelikult kellelegi rõõmu pakuks," kommenteeris Rõivas.

Lisaks kommenteeris Rõivas Tallinna TV saagat, öeldes, et tema jaoks on palju tähtsam, et Tallinna maksumaksja raha suunataks lasteaiakohtadesse, mida ei ole peaministri sõnul täna piisavalt, ning teedesse, mis on väga paljudes kohtades aukus.

Rõivase sõnul tuleb täielikult taunida TTV munitsipaalreaalsuse loomist maksumaksja raha eest. "See on meile väga kulukaks läinud, see Tallinna linnajuhtide eneseimetluskanal. Mina ei taha selles kaasa aidata, et seda programmi maksumaksja raha eest teha," sõnas peaminister.