Sazanakov väidab videopöördumises, et ta pole liitunud ISIS-ega ja on läinud Süüriasse selleks, et moslemeid aidata.

Samuti püüab Sazanakov õõnestada Ramil Khalilovile ja Roman Mankole esitatud terrorismi rahastamise süüdistust, öeldes, et talle pole võimalik raha üle kanda, kuna Süürias pole panku. Tänaseks on muidugi selgunud, et süüdistuse järgi viis Khalikov raha Süüriasse ise kohale ja aitas sinna jõuda ka Sazanakovi naisel ja tütardel.

Sazanakovi pöördumine algab araabiakeelse palvega. Seejärel räägib ta vene keeles nõnda:

"Me ei teeks seda pöördumist, kui seda ei vajaks meie vennad ja õed, keda me armastame Allahi rõõmuks ja kelle heaks teeme Dua palvet.

Selle pöördumisega me ei õigusta ennast, sest meil ei ole, kelle ees end õigustada.

Kapo koos meediaga avaldasid meie kohta valeinfot, et ühinesime niinimetatud terrorigrupiga ISIS. Nad tegid seda ilma mingite tõenditeta.

Kui neil on õigus, siis las nad näitavad selle kohta tõestust. Siis annaksime vastusena sada tõestust, et me pole ISIS-e ridades.

Põhjus, miks me siia kolisime, on Allahi ja tema prohveti käsk.

Ja Allah, olgu ta kiidetud, kinkis meile Süüriasse tuleku.

Me tulime Süüriasse, et aidata moslemeid, aga mitte selleks, et nende päid ära lõigata.

Ja tõesti, see, mida me siin nägime, oli suur ebaõiglus. Verise Assadi režiimi poolt, Iraani šiiitide poolt, venelaste, pättide, terroristide, okupantide poolt, kes iga päev tapavad siin mehi, tapavad ja vigastavad mehi, naisi, lapsi, Süüria moslemeid.

Need on meie lapsed, need on meie naised, need on meie pered. Ja tõesti, vaid seda, kel on süda kivist, ei pane muretsema, mis siin toimub.

Veel üks ebaõiglus on see, mis toimub meie vendade Hamzi ja Ramili suhtes, keda süüdistatakse selles, et nad aitasid terroriste.

Süüdistus vendadele, et nad aitasid terroriste, on vale. Ma ütlen seda veel kord. Esiteks, tõestage, et me oleme terroristid. Teiseks, tõestage, et nad kandsid meile raha üle. See ei ole üldse võimalik, sest siin ei ole panku.

Me ei saanud kelleltki mingeid ülekandeid, meile piisab kõikvõimsast Allahist. Nemad ei ole seotud sellega, et jätsime maa, kus me elasime peaaegu terve oma elu ja kuhu jätsime oma pered.

Ja Allah on minu sõnade tunnistaja.

Meie vennad, see, mis toimub, see kõik toimub kõikvõimsa ja -suure Allahi tahtmisel. Tõde on selles õppetunnis neile, kellel on aru – see on meie Jumala tarkus ja armulikkus.

Oo, Allah, näita meile tõtt tõena ja aita meil seda järgida, ja näita meile valet valena ja näita meile teed, et seda mitte järgida! Oo, Allah, õnnistat prohvet Muhamedi, tema peret ja pooldajaid, ja kõiki neid, kes järgisid teda maailmalõpupäevani! Ja lõpuks – Allah, maailmade valitseja, olgu ta kiidetud!"