Linnavalitsuse tänasel pressikonverentsil tahtsid ajakirjanikud teada, kas Tallinn üritab 2013. aastast plaanitava tasuta ühistranspordi plaaniga katta Keskerakonna ümber puhkenud skandaale. Linnapea Edgar Savisaar eitas seda. "Me tahame katta? Äh, mis meil katta on?" sõnas ta.

Savisaare sõnul pole see tõsi. "Keskil pole probleeme sellest 500 eurost," rääkis ta. "Probleemid on kapol, rahapesu tõkestamise bürool ja prokuratuuril. Me oleme nende pärast mures," rääkis linnapea.

Abilinnapea Taavi Aas ütles, et asja võib hoopis vastupidi pöörata. "Tasuta ühistransport on kõva sõna - võib-olla taheti hoopis seda summutada ja skandaalid toodi välja selleks, et summutada seda."

Abilinnapea Arvo Sarapuu lisas, et Tallinna ühistranspordireformiga alustati tegelikult juba 2011. aasta 8. juunil.

Tallinna linn korraldab märtsis rahvaküsitluse, uurimaks välja, kas linlased tahavad 2013. aastast tasuta ühistransporti. Linnaelanike nõusoleku korral saavad Tallinna elanikud järgmisest aastat trammis, trollis ja bussis tasuta sõita.

19.-25. märtsini toimuval küsitlusel esitatav küsimus on „Kas toetate tasuta ühistransporditeenusele üleminekut alates 2013. aastast Tallinna ühtse piletisüsteemi liinidel?”.

Rahvaküsitlus läheb maksma 31 000 eurot

Linnapea sõnul läheb küsitlus maksma 31 000 eurot ning vastav summa on linnaeelarvesse sisse kirjutatud.

Savisaare sõnul on tasuta ühissõiduks terve rida arvestusi tehtud. "Me ei hakka selliseid asju kavandama ilma neid küsimusi läbi töötamata." Ta ütles, et lisaraha tuleb mupo ümberkorraldamisest, sest totaalset piletikontrolli ei pea enam jätkama. Samuti jääb linnal raha üle veevärgi- ja kanalisatsiooni tasust, mida linn on mitu aastat maksnud, samuti lisanduvast tulumaksust. "Kõik on planeeritud, läbi arvutatud. Kui Tallinna rahvas arvab, et see oluline, siis püüame selle ära teha."

Ta tuletas meelde, et enne eelmisi valimisi oli tasuta ühissõit sees nii SDE kui IRL-i valimisprogrammis ning siis selle peale ainult noogutati heakskiitvalt. Aga nüüd on kõik umbusklikud, lisas Savisaar.