Pöördumise alguses märkis Savisaar, et on täheldanud mõnedelt erakonna liikmetelt liiga palju juttu, kuidas meeldida Reformierakonnale, IRL-ile ja sotsidele. Samuti tõi ta eraldi välja keskerakondlased, kes muretsevad EKRE soosingu pärast.

"Teeme aga ühe asja selgeks: erakondade koostöö aluseks on neile valijate poolt antud hääled. Kui me tahame ühe või teise või kõigi teiste erakondade meele järgi olla, siis kaob ka Keskerakonna olemasolu mõte," märkis Savisaar.

Seoses läheneva Keskerakonna kongressiga, ei jäänud puudutamata ka Keskerakonna esimehe valimise teema. "Kui me tahame valida Keskerakonnale juhti nii, nagu määrati Eesti president, siis võiksime ju paluda Eiki Nestoril jälle kokku kutsuda riigikogu vanematekogu ja kümne minutiga ongi asi tehtud," ironiseeris Savisaar. "Ainult sellel on üks negatiivne tulemus ka: sellest jätkuks meie erakonda vähemalt kuni järgmiste valimisteni," lisas Savisaar.

"Halvim, mis võib ühe erakonnaga juhtuda, nagu ka mõne poliitikuga, on oma näo kaotamine, sest siis kaob ka valijate huvi tema poolt hääletada," märkis Savisaar. "Olge päris kindlad, et seda mängu ma kaasa ei mängi ja seda ma soovitan kõigile keskerakondlastele," viitas Savisaar viimastele poliitilistele arengutele. Savisaar avaldas pettumust, et uute poliitiliste ideedega välja tulemise asemel on Keskerakonnas auväärt 25. sünnipäeva-aastal tegeletud peamiselt partei siseasjadega.

Vaata täispikka pöördumist videost!