Täna valitsuse pressikonverentsil peaministri rolli täitnud kaitseminister Urmas Reinsalu ütles emakeelepäeva valguses oma keeleoskusest rääkides, et kõik inimlik on kaugel täiuslikust.

"Emakeele hoidmist ja lastele edasi andmist teeme ilma suurte sõnadeta iga päev," kõneles Reinsalu, kelle sõnul on oluline, et lastele antaks edasi olulised tüvitekstid. "Nii me keelt hoiame," lisas ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles oma keeleoskust kommenteerides, et alati võiks parem olla. "Mõnikord, kui vaatan teile antud intervjuusid, siis käändelõpud pole õiged ja laused võiks olla selgemad," kõneles Parts ja lisas, et arenguruumi on kõigil.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas nentis, et kõik ministrid kasutavad tihtipeale erialast slängi, mis pole päris kohane eesti keel.

"Mul on parasiitsõnad, mida peaks vältima. Kahjuks on neid üldse eesti keeles palju. See, et meil on emakeelepäev ja sellest räägitakse, see on ainult kasuks. Oma keelekasutuse kõrval on esmatähtis, et lastele õpetaks korrektset eesti keelt," sõnas Rõivas.

Korrektne eesti keel eeldab Rõivase sõnul lugemust, mis paraku kipub noortel väike olema, sest lugemine pole enam nii populaarne kui aastakümnete eest. Veel kord parasiitsõnadest rääkides ütles Rõivas, et nende vältimine mõjub ka meie lastele, mistõttu tasub sellele teravdatud tähelepanu pöörata.