Kaitsepolitseiametnik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu sõnul polnud sündmuskohal märke tulevahetusest ega verest, aga näha oli rüseluse märke.

Ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega. Kaitsepolitseinik tegeles teabehankega piirivalvet ja tolli puudutava võimaliku korruptsiooni uurimisel. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Täna kell üks kohtusid Eesti piirivalvurid oma Vene kolleegidega, kelle sõnul polnud neil kuriteost mingit infot. Ühiselt vaadati üle kuriteokoht ja tuvastati, et Venemaalt tulid jäljed Eesti poolele ja läksid uuesti Venemaale tagasi.

Eesti pool tõlgendab toimuvat tavalise kuriteona. Vastates küsimusele, kas röövimisel võis olla poliitiline alatoon, vastas Sinisalu, et ta hetkel välistab selle võimaluse.

Praegusele infole tuginedes alustati kriminaalasi sündmuskoha vaatlusega KarS § 136 (vabaduse võtmine) ja § 258 lg 2 p 1 (EV riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslik ületamine) tunnustel toimepandud süütegude uurimiseks, teatas kapo.

Röövijad nõudmisi pole esitanud. Sinisalu pidas nõudmiste esitamist ka ebatõenäoliselt, sest tavakurjategijad reeglina nõudmisi ei esita.