Täna tegid Põhja päästekeskus, politsei, tehnilise järelevalveamet Erika tänava majas ühiskontrolli. Vaata videost, mida päästekeskuse juht õnnetuse kohta veel rääkis!

Päästekeskus peatas Erika tänava kortermajas gaasiveesoojendite kasutamise

Sellel aastal on Erika tänav 6 kortermajas olnud juba kaks raskete tagajärgedega õnnetust, mis on seotud gaasiveesoojendite kasutamisega.

Aasta alguses hukkus gaasiveesoojendi kasutamisega seoses selles majas 11-aastane poiss ning eile toimus samas majas analoogsetel asjaoludel raskete tagajärgedega õnnetus 6-aastase poisiga, kes on hetkel haiglas. Täna peatati majas gaasiveesoojendite kasutamine päästeseaduse alusel, et tagada majaelanike ohutus ja hoida ära edasised traagilised õnnetused. Täna tuvastati majas mõõteseadmega ka vähesel määral vingugaasi olemasolu, mis tervisele otsest ohtu küll ei kujuta, kuid on märk probleemi olemasolust. Päästeameti ettekirjutus ei puuduta maja küttesüsteemi ega maja igapäevast gaasipliitide kasutamist.

Gaasiveesoojendite taaskasutamine on lubatud siis, kui nende ohutu kasutamine on tõendatud. Korterisisese gaasipaigaldise nõuetele vastavuse ja hooldamise eest vastutab korteriomanik. Gaasiseadmete ja gaasipaigaldistega seotud tegevuste ohutuse üle teeb riiklikku järelvalvet Tehnilise Järelevalve Amet.