"Ministeeriumide ühishoones toimus trepijooks! Mõõtu võtsid rahandusministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ning justiitsministeeriumi ametnikud," teatas rahandusministeerium oma Facebooki lehel.

Võistlusel tuli joosta 1. korruselt 11. korrusele, läbida galerii ning jõuda teise torni liftihalli.

Naistest oli kiireim Helena Kõrge (1 minut ja 3 sekundit) ning meestest Henrik Kutberg (53 sekundit). Mõlemad võitjad esindasid MKMi.

Ministeeriumide üldarvestuses oli kiireim Sotsiaalministeerium, kelle keskmine raja läbimise aeg oli 1 minut ja 3 sekundit. Kokku oli osalejaid 18.

Ministeeriumide ühishoone sportlikele töötajatele korraldatud trepijooksuga avati ametlikult superministeeriumi siseterviserada, mis valmis koostööna ühishoone sisekujundajate, SA Terviserajad ja ministeeriumide esindajate vahel.

Trepijooksu korraldamise idee sündis mõttest, kuidas siseterviserada töötajatele atraktiivsemaks muuta ja suunata töötajaid liftidele treppe eelistama. Ministeeriumide ühishoones on palju sportlikke töötajaid, kes ideest kuuldes selle kohe heaks kiitsid.

MTÜ Tallinna Tõusujooksud liidab superministeeriumi trepijooksude sarja. Kõigile huvilistele mõeldud ministeeriumide ühishoone trepijooks toimub 20. novembril.

Superministeeriumi läbimurre fuajeest trepikotta

Ministeeriumide ühishoone Pärnu mnt poolses tornis puudus hoone treppi kasutada soovivatel inimestel võimalus pääseda fuajee kaudu trepikotta.

Üsna kiiresti jõuti järeldusele, et liftijärjekordade vähendamise ja kõndimissooviga ametnike huvides tuleb rajada uks fuajeest trepikotta. Seetõttu tekkis septembri lõpus esimese korruse fuajee valge seina taustale must kast, mille varjus hakati ust rajama.