See võimaldas kaitseväel mehitada ja välja õpetada kõik ettenähtud reservüksused. Enim kutsealuseid – 1742 – alustas teenistust 2011. aasta juulikuus, jaanuaris astus teenistusse 300 kutsealust ning oktoobris 1262.

Kaitseressursside ameti poolt ajateenistusse 2011. aastal suunatutest olid 96 protsenti tervise poolest tegevteenistuseks kõlblikud ning vaid 4 protsenti tegevteenistuseks kõlbulikud piirangutega, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kaitseministri ülesandeid täitev Jaak Aaviksoo rääkis täna valitsuse pressikonverentsil, et 80 protsendil ajateenistust alustanud noormeestest oli vähemalt keskharidus ning 7 protsendil kõrgharidus. Seejuures oli juulis teenistust alustanud tulevastest jaoülematest ja autojuhtidest koguni 99,3 protsenti vähemalt keskharidusega.

Vabatahtlikult soovis ajateenistusse asuda 23 protsenti kutsealustest.

Sõjalise kaitse arengukava 2009-2018 kohaselt säilib ajateenistus ka sel aastakümnel reservüksuste peamise mehitamisvahendina. Samuti suurendatakse reservõppekogunemiste mahtu ning korrastatakse reservi arvestus- ja formeerimissüsteemi.

Aruanne riigikaitsest osavõtu kohustuse ja kaitseväeteenistuskohustuse täitmise kohta riigis 2011. aastal on avaldatud Kaitseministeeriumi kodulehel.