Sellele, kuidas meedik niikaugele jõudis, millest võis olla tingitud säärane matslik sõnakasutus, soovib valgust heita Tõstamaa perearst Madis Veskimägi. Samuti EMO-valveid tegev Veskimägi postitas sotsiaalmeediasse video, kus saame kaasa elada joobes patsiendi tegemistele. Selle video avaldamise vajalikkust selgitas Veskimägi videot saatvas põhjalikus postituses, mille Delfi avaldab täismahus:

Paari päeva eest ilmus uudislugu sellest, kuidas patsient ei saanud enda arvates EMO-s piisavalt tähelepanu ja tehtud märkused talle ei meeldinud. EMO valveid tehes, tean, mis tunne see on, kui nt. kell 3 öösel pöördub EMO-sse reeglina joobnud kodanik, sooviga fikseerida 5 päeva vana ja pöördumise ajaks nähtamatut vigastust, soovib rääkida 2 kuud kestnud tervisemurest, soovib tõendit või lasta teha igaks juhuks pilti nädala eest saadud jalatraumast, seejuures liikudes täiesti vabalt. Sageli jääb mulje, et mõni seltskond on tulnud peolt, ollakse elevil erinevatest vägijookidest või meelemürkidest, tahetakse veel mõnda meelelahutust ja nii pöördutakse EMO-sse. Kui EMO personal ei vaimustu nende saabumisest ja ei tee seda, mida "tellitakse" on sageli konflikt käes.

Viimases 24 h valves kohtusin patsiendiga, kelle käsitlusest otsustasin teha videofilmi. Sain selleks inspiratsiooni juhtumist, millega alustasin postitust. Kui selles loos tehti video kõrvalise isiku poolt salaja, arsti teadmata, seda levitasid soliidsed meediakanalid täiesti avalikult, siis oma videos on kõigi osaliste, patsiendi enda ja politsei nõusolek olemas. Videomontaaži käigus kasutasin radial blur filtrit, selleks, et kodanik ei oleks ära tuntav. Aga hääl ja kehakeel on väga kõnekad. Kui see kodanik juhtub seda videot vaatama, siis loodan, et temast saab hoobilt täiskarsklane.

Head vaatamist ja kaasamõtlemist, valikud teeb igaüks ise!