Laupäeval toimunud Keskerakonna valimiskonverentsil kritiseeris erakonna esimees Edgar Savisaar oma erakonnakaaslasi. Kriitika põhjuseks oli nende vähene toetus Savisaare väljaütlemistele Ukraina teemal.

Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin on Ukraina küsimuses Savisaarega samal nõul: „Ma arvan, et praegune (Ukraina) valitsus ei ole legitiimne sel lihtsal põhjusel, et presidendi asendamine ei vastanud nende põhiseadusele. Aga noh, Mailis, kui ta soovib, siis ta võib arvata ka teisiti."

Küsimusele, kas erakonnas on sisevaenlasi või teisitimõtlejad, millele Savisaar oma kõnes viitas, vastas Stalnuhhin, et Savisaar tuletas meelde ajaloolisi kogemusi, et erakond oleks ühtsem ja seda ka küsimustes, kus erakonna sees on erinevaid seisukohti.

Oma kõnes ütles Savisaar, et „Poleks aus valijate suhtes, kui kandideerida ja kui oled valitud, siis mitte minna." Mõned lõigud hiljem teatas ta siiski, et kandideerib Euroopa Parlamenti, kuid ütleb kohe ära, et valituks saades ta sinna ei lähe.

Stalnuhhini sõnul pole Euroopa Parlamendi valimised nii olulised, kui riigikogu valimised järgmisel aastal. Riigikogu valimiste edule pannakse aga alus just mai lõpus toimuvatel valimistel ja see on ka põhjus, miks Savisaar peab osalema. „Tahad või ei taha, aga noh, on vaja. Lihtsalt on vaja seda tööd teha," võttis Stalnuhhin olukorra kokku.

Vaata videost, mille eest lubab Stalnuhhin seista, kui ta Euroopa Parlamenti valitakse.